Dumontfeesten 2012

 

De 3 collegas van gemeente van de reinigingsdienst

Tromgeroffel voor de 7e editie van de succesvolle Dumontfeesten! We hoeven geen publiciteit meer te maken voor deze succesformule. We hopen velen te ontmoeten, jong en oud, zowel Pannenoar als toerist, in een Belle Epoque sfeer!

De kick-off is gepland op vandaag woensdag 18 juli op de Leopold I Esplanade en Zeedijk-Centrum met het vervolg van de R’n’R-dag ‘De Panne So Fifties!’. Een dag boordevol muzikale animatie in het teken van de jaren ’50! Van 14.00u tot 22.00u wordt men geacht te rocken en rollen! (zie programma optredens in het speciaal foldertje)

Donderdag 19 juli moet u zeker komen naar de thema-avond ‘Aan zee is ’t gezoend!’. Het Koning Albertplein en de Dumontwijk stappen opnieuw enkele decennia terug in de tijd en dit met de nadruk op alleen de leuke dingen van het leven: een pintje in het volkscafé, een dansje in Café Dansant, een liefdesverklaring op de Pont d’A.Moer, een kopje koffie in de beauty parlour terwijl de dames een retro-look krijgen aangemeten, gezellige swing-concertjes, een zakje snoep bij Confiserie Lolly’s, meezingen met het orgeltje of shantykoor, een versgebakken visje of ‘stuute mè gernoars’, volg de paardenkoers met de high society,…Een onvergetelijke en niet te missen ‘soirée’ van 18.30u tot +/- 22.00u!

De feesten worden met een knaller afgesloten op vrijdag 20 juli. Om 21.30u start coverband ‘The Jokes’ met hun wervelende show, gevolgd door een groots muzikaal vuurwerk om 23.00u. Afspraak op de Leopold I Esplanade!

Voor de ambiance van vorige jaren verwijzen we naar de LINK voor duizenden foto’s en films. Lees>>>

Hopelijk krijgt DE BLIEDEMAKER dit jaar ook veel beeldmateriaal toegestuurd via debliedemaker@decoussemaeker.be

Oproep : De organisatoren vragen het publiek, uiteraard volledig vrijblijvend, om verkleed  te komen. Heeft u geen hippie-outfit, dan zou het ook leuk zijn mocht u ‘een leuke hoed’ dragen bij het bezoek aan de thema-avond.

Het zal intussen wel duidelijk zijn: in De Panne kan men feesten!

Alvast een filmpje van vorige Dumontfeesten met veel Pannenoars om in “the mood” te komen;

Een meer professionele opname

HANGT UW VLAG REEDS UIT?

Foto’s 2011

– Joris CLAEREBOUDT Kijk>>>

– Edwin Eloy Kijk>>>

– Veronique Decuman Kijk>>>
– Jacques Lecleire Kijk>>>
– Antoine Van Damme Kijk>>>
– Christine Denorme Kijk>>>

– Guido Feys Kijk>>>
– Rudy Kenis Kijk>>>
– Staf Meeze Kijk>>>
– Philippe Dumon Kijk>>>
 Michele Berquin Kijk1>>>     Kijk2>>>
Zeer mooi artikel van Noël Hoste op DepanneBlogt Lees>>>
Volgens artikel Nieuwsblad 5 a 6.000 bezoekers! Lees>>>

PANNESPROKKELS:(wordt dagelijks aangepast)

– Bij navraag op de Technische Doenst blijkt dat de airco van de Boare wel een zeer degelijke installatie is. (cf problemen met Maatjesfestijn en 11 juli viering). Het gerucht dat er  interferenties zijn met geluidsinstallaties blijkt onjuist.. Alleen zijn de parameters momenteel niet goed ingesteld voor het zomerseizoen.  Vandaar dat men de installatie niet gebruikt omdat hij op te hoge temperatuur staat en het toch geen effect zou hebben. Blij dat de installatie technisch goed is maar het is onaanvaardbaar dat die niet goed uitgebaat wordt. Men beweert zelfs dat de oude installatie van de feestzaal en vooral de foyer in de gemeente aangepast werd en nu ook goed zou moeten kunnen werken. Benieuwd?

– De website van visie2020nva.beis op het net. Meer info over  DAS  op 14 juli. Ook de site van CD&Vplusstaat on-line. Ook overal veel groepsfoto’s van de verkiezingskandidaten (zie ook deze DE BLIEDEMAKER). Vanaf zaterdag 14 juli is de sperperiode van 3 maand begonnen (dus gereglementeerde kiescampagne vb beperkte campagne uitgaven, geen geschenken, geen grote affiches enz…)

( 2 werven met mooie foto’s van De Panne (1 Zeelaan en 1 Sloepenlaan)

 

In vorige DE BLIEDEMAKERs werd misterieus gedaan over de nieuwe “Estaminet  ’t Coninckske”. Hier het antwoord. Achteraan in de beschermde villa “L’Escale” op de Zeedijk dicht bij de “Mont Blanc” kan je gerust en rustig iets gaan drinken. Zeer gezellig! Eigenaar Vincent Deconinck van het Donny Hotel. Een verband met zijn naam? (bemerk: alle trappisten aan 3 euro!)

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.