Voorontwerp “Herinrichting Dumontwijk” – (Deel 3/4)

collage-dumontwijk-2Eindelijk hebben we een beschrijving te pakken gekregen van het goedgekeurde voorontwerp in de gemeenteraad van maandag 9 november 2015 via de website van CD&Vplus op 17 november 2015. 

We geven hier best direct de link naar deze beschrijving Lees>>>

Het belangrijkst zijn natuurlijk de plans. Foto’s van deze zoals gepresenteerd op de infovergadering van donderdag 12 november 2015 kan je vinden op vorige DE BLIEDEMAKER (uitzoombaar). We wachten nog op de digitale versie aangevraagd bij de gemeente.

Op 19 november heeft schepen ir. Blieck een interessante tekst op de website van CD&Vplus gezet om de parkeerproblematiek toe te lichten:  http://depanne.cdenv.be/nieuws/problematiek-werken-dumontwijk#.Vk3hf4q5pTM.facebook

In de vorige DE BLIEDEMAKER werden achteraf het standpunt van Open-VLD toegevoegd.
– Voorstel van Open-VLD, in samenspraak met LVZ (Liberaal Verbond Zelfstandigen, de organisatie die de strandbars vraagt in De Panne) Binnenkort zal LVZ ook nog zelf communiceren hieromtrent.Lees>>>
– Algemene uitleg met de gevolgen van deze heraanleg Lees>>>
– Reactie op het interview met Schepen Blieck, we hebben zelf alles geteld in de Dumontwijk en er is een gigantisch verschil tussen zijn cijfers en de realiteit. Lees>>>

Beiden, de meerderheid en de oppositie (Open-VLD), stellen dus alle twee dat de Dumontwijk moet ingericht worden voor “uitsluitend  bestemmingsverkeer” conform het vroeger goedgekeurde Herwaarderingsplan. Wel nog discussie over het aantal te voorziene parkeerplaatsen in de grasbermen maar daar komt wel een compromis.

PANNESPROKKELS

– De meeste PANNESPOKKELS komen niet meer hier maar op een openbare facebookpagina (geen fb account nodig) Link>>>
(
alhoewel de artikels op fb DE BLIEDEMAKER steeds openbaar zijn moet je sinds kort ook zelf een fb-account hebben om de artikels te kunnen lezen i.g.v. veroordeling fb voor privacy?)

-Vrijdag gaat King Kank Hoorn in première met hun nieuwe stuk.
Play it again, Sam
..Onze nieuwe romantische theaterkomedie van Woody Allen, gespeeld door Kink Kank Hoorn uit De Panne, komt dichterbij.
Het huwelijk van de neurotische en verlegen filmrecensent Felix Allan is om zeep. Een bevriend koppel neemt dit alter-ego van Woody Allen op sleeptouw naar etentjes, de discotheek, het park, het museum, op zoek naar een nieuw lief. Spreekt vanzelf dat niet alles van een leien dakje loopt.
De titel van het stuk verwijst naar een passage uit de film Casablanca met Humphrey Bogart. Deze coole ladykiller staat het hoofdpersonage in het toneelstuk met raad en daad bij.
Snormahois zorgt voor de muzikale omkadering. Dit Oostends jazzcombo speelt een zevental nummers uit bekende films, waaronder As Time Goes By uit Casablanca.
Projecties van diverse filmfragmenten uit andere klassiekers, zoals Last Tango in Paris en When Harry met Sally doorspekken het stuk...”IMG-20151111-WA0018Play it again sam (453x640)

-Eén van deze activiteiten is het jaarlijks toneel opgevoerd door de groep Flor Barbry. Dit jaar op zaterdag 5 december (slechts 1 opvoering!), dit om 20 uur.Haast u voor kaarten
Meer info>>>>

IMG_8799.  Mooie Markt van De Panne942_001

661_00132074395DSC5840monbijou

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.