Ontbijt in ’t Park. 3de Editie

 

Onze Engelse trouwe tweede verblijvers

Onze Engelse trouwe tweede verblijvers

Deze morgen zeer aangename sfeer in het Duinpark Kykhill. Veel volk, rustige muziek en zeer verzorgde bediening. Ieder jaar wordt de formule bijgewerkt. Dit wordt een vaste waarden in het Toeristisch Zomerprogramma.

image

Het is een familieactiviteit. De kleintjes moeten aan hun trekken komen en dat konden ze zeer goed met het zeepbellen blazen. Zowel voor de kleinste met kleine bellen als voor ouderen met reuzenbellen was het de moeite dankzij de deskundige begeleiding. Bellen van meerdere meters lang.

image

Zeer sympathiek was de verwelkoming van de handelaars van de Zeelaan-Dorp met een fris glaasje Cava. Dat kan fantastisch smaken zo ’s morgens in het park van hun Zeelaan. Vanzelfsprekend maken zij ook reclame voor hun jaarlijkse grote activiteit ZOMERENDE volgende zaterdag 22 augustus.

image

Verleden jaar was het reeds een verbetering dat ook tafels en stoelen opgesteld stonden. Dit jaar was het muziekje door Krokmesjeu beter aangewezen dan Dixieland of Blues zoals vorige jaren. Zeer rustig folk-muziek met gezellige deuntjes die de menselijke ziel prikkelen. Hun draailier zorgde voor de melancholie.

image

Bravo voor het Toerisme, die zoals de Beestig Geestig activiteit, ieder jaar verbeteringen aanbrengt. We zullen het melden aan de politiekers.

image

imageimage

image

Zeker tot volgend jaar. Hopelijk ook terug zo’n zalig zonneweertje.
Conclusie zou kunnen zijn: wat meer picknick faciliteiten (tafels, banken, vuilbakken..) voorzien in het park zodanig dat deze functie van het park meer gebruikt wordt.

Hieronder nog enkele foto’s van Ginette Degheele.
Voor een meer complete fotoreportage verwijzen we graag naar het album van Walter Carels KIJK>>>

image

image

image

image

jules-decoussemaeker1Deze activiteit sloot voor ons mooi aan op de jaarmis ter nagedachtenis van mijn overleden vader Jules Decoussemaeker (op 9 juni 2012 aan 98j). Spijtig dat hij niet meer heeft kunnen genieten van dit mooie koor “Sancti Cordis” van Roeselare olv Dirk Berkein. Een repertorium gezongen met zeer hoge virtuositeit . Lees>>>

PANNESPROKKELS:

Untitled-1Onlangs waren we allen aanwezig (19 juni) op de ouverture van zijn nieuwe zaak.  Een  kort verslag over opening van zijn nieuwe brasserie Zie foto’s onder Pannesprokkels>>>>

Op “facebook DE BLIEDEMAKER ” waren woensdagmorgen reeds meer dan 160 rouwbetuigingen (en 20.594 views) Lees>>>

Uitvaartdienst op dinsdag 18 aug om 10 uur in de Sint-Audomarus-Kerk te Adinkerke

11866311_919410778130906_6483135468871181921_n– In het Calmeynbos heeft ANB (=Agentschap Natuur en Bos) op meerdere plaatsen mooie nieuwe ingangspoorten voorzien ter hoogte van de Kerkstraat. Ze zijn voorzien van een sas met draaihekken om het moeilijker te maken voor fietsers en mountainbikers. Maar ze zijn wel zeer goed toegankelijk voor rolstoelen. De achterliggende officiële wandelpaden in het bos zijn ook bereikbaar voor mindervaliden, op uitzondering van enkele kleinigheden. Voorbeeld op onderstaande foto de ingang rechtover de weg naar De Nachtegaal (dichtst bij Villa Rozerood), prachtige poort maar juist ernaast een diep spoor van het ruiterpad. Men geraakt goed door de poort met de rolstoel en dan zit men vast.
Wellicht moet dit nog verholpen worden.
IMG_8349IMG_8347

Hier aan de Adinkerkelaan geen dergelijke poort? En te nauw voor een rolstoel.

Hier aan de Adinkerkelaan geen dergelijke poort? En te nauw voor een rolstoel.

  • Reeds 1/3 van de 1 milj senioren die in aanmerking kwamen voor gratis De Lijn hebben hun 50 € gestort. DE BLIEDEMAKER ook.  Lees>>>
  • Ik heb al zoveel gereisd en zoveel fonteinen gezien maar nog nooit een schuimende fontein. Speciale attractie voor De Panne. Veel foto’s genomen als souvenir, met en zonder schuim. Het schuim komt tegenwoordig zo 2 à 3 keer per week. Dan moet telkens iemand van de gemeente komen om een antischuim product toe te voegen zoniet vliegt dat schuim soms overal rond. Zijn dat altijd andere grappenmakers die zeep in de fontein gieten? Toch geen sabotage om deze waterattractie weg te krijgen??

DSCN0045

– Will Tura te Veurne (in het najaar zal een speciale DE BLIEDEMAKER besteed worden aan “Will Tura in De Panne” (dank zij de info en foto’s van DE BLIEDEMAKER-lezers)

Foto met Will Tura genomen op de VIP receptie na zijn optreden. Vlnr: Fanny (zus van Kathy), kathy, will, en katrien van toerisme

Mooie foto met Will Tura genomen op de VIP receptie na zijn optreden.
Vlnr: Fanny (zus van Kathy), Kathy, Will, en Katrien van toerisme

  • Palinckhove te koop te Adinkerke (villa van wijlen advocaat Thomas)image
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.